HÍREK

Ezúton szeretnénk megköszönni a Magyar Nemzeti Kereskedőháznak (MNKH) a lehetőséget, hogy Áder János - Magyarország köztársasági elnöke - által védnökölt Budapesti Víz Világtalálkozó (BWS2016) keretén belül megrendezett Fenntartható Vízipari Megoldások Szakkiállításon az öntözési szakmát a Tó és Öntözés Kft képviselhette.

Saját csőfektető géppel vállaljuk a csepegtető csövek, szalagok talajfelszín alá történő telepítését, vagy a gépet kölcsönadjuk igény szerint.

2016. március 1-én cégünk sikeres teltházas szakmai napot tartott 95 (!) fő szakmai érdeklődővel a Flora Hungaria nagybani virágpiac nagytermében mikroöntözés, tápoldatozás, és klímaszabályozás témakörben.

Az előadás anyagának letöltése (pdf és video)

2016. február 23-án a finn ITUMIC gyár ügyvezetője tartott teltházas tréninget szaktanácsadók, tervezők, kivitelezők részére Makón a Grand Hotel Glorius konferenciatermében.

Cégünk 2016. február elejével átvette – az együttműködést fenntartva a Hidrokultúra Kft-vel - a finn gyártmányú ITUMIC tápoldatozók és klímaszabályzók képviseletét és szervizét.

 

Cégünk 2016 januárjában sikeresen minősíttette az Agrovéd Kft-vel a saját gyártású tápoldatozó gépcsaládunkat Fertimakó néven. A gépek Netafim NMC Junior és NMC PRO vezérlőkkel készülnek. A többi kiegészítő anyag hazai kereskedelemben beszerezhető termék. Rendelés esetén gyárilag összeállított Netafim gépet szállítunk. Minden általunk forgalmazott tápoldatozó típusnak vállaljuk a telepítését, alkatrészellátását és szervizét.

 

 

 


 

 

SZAKMAI TIPPEK

DripPal, SuperPal, LDPE, HDPE csövek mezőgazdasági, kertészeti célokra

A Palaplastáltal gyártott DripPal csövekjó minőségű UV stabil polietilénből készülnek, kifejezetten öntözési célra. A csövek hajlékonyak, rugalmasak, könnyű velük dolgozni…

Bővebben…

Szakmai tippek letöltése

 

CIKKEK

 

 
  • Az öntözés alapjai – amit tervezőknek, kivitelezőknek illik tudni

Az öntözőberendezéseket gyártók és azok hazai képviselői jelentős segítséget adnak a tervezőknek és parképítőknek, így az alapvető tervezési és kivitelezési szabályok közismertek. Ezek a „tananyagok” azonban a gyártók ismertetőin alapulnak, a helyi problémákra, jelentéktelennek tűnő hibákra általában nem adnak választ. Ezúton néhány ilyen hibára szeretnénk felhívni a figyelmet…” bővebben


  • Kertész időhiányban

„Tavasszal és nyár elején a parképítők gyakran kerülnek időzavarba, ugyanis a megrendelők az új beruházásokat erre az időszakra kérik, ugyanakkor a tavaszi indulás fontos a régi ügyfeleknél is. El kell indítani az automata öntözőrendszereket, karban kell tartani a dísztavakat, az algák és díszhalak túlszaporodásának időszaka ez, sűrűn kell tisztítani a szűrőket, fűmagvetés előtt be kell építeni az öntözőberendezéseket. Ebben a helyzetben több segítséget is kaphat a kertépítő a Tó és Öntözés Kft-től….”  bővebben